Om

Helena-Beverloo a

I mitt konstnärliga perspektiv står utforskandet av lerans möjligheter i fokus. Att skulptera och bygga upp en egen värld med ett material som har oändliga möjligheter är fantastiskt. Jag arbetar ofta abstrakt även om min inspiration kommer från något som är mer konkret. Något som är åtkommande moment i mina arbeten är samspelet mellan olika ytor. I mitt arbete är det ofta små delar som fogas samman till det större.

När jag tecknar är det linjer som bildar former, lager och mönster. Jag tecknar även en del barn illustrationer. Inspirationen finner jag runt omkring mig så som i naturen, händelser och människors öden.

Vill ni göra ett intressant projekt i skola eller förskola finns jag med i Kulturkatalogen i Väst med skapande kulturpedagogiska projekt i lera.

Jag har en kandidat examen,  i Keramikkonst HDK – Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Innan jag började på HDK studerade jag två år på Leksands folkhögskolas keramiklinje. Under höstterminen 2017 och våren 2018 utbildande jag mig till atelierista – bildpedagog på HDK.

Alla bilder på hemsidan är fotograferade av mig om inget annat anges.

/Helena Beverloo

Instagram